Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο χορός των πλανητών

Στην αρχή νόμισα πως ήταν αστείο. Αλλά τελικά το άκουσα και το διάβασα από διάφορες πηγές. Ο Γιωργάκης, επιχειρώντας να καταδείξει προφανώς το δίκαιο του φορολογικού νομοσχεδίου, επιχείρησε το αδιανόητο! Να φορολογήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε.!!!! Πράγμα που αντιβαίνει φυσικά κάθε λογική, διαταράσσει την παγκόσμια τάξη και ανάγκασε τους πλανήτες, την ώρα της εξαγγελίας, να σταματήσουν για 1 νανοσεκόντ την ιδιοπεριστροφή τους, κοιτώντας απορημένοι κατά τη μικρή εκείνη προεξοχή των Βαλκανίων στη Μεσόγειο… Για ένα νανοσεκόντ και μετά συνέχισαν το χορό τους, ήσυχοι, αφού η σοφία εκατομμυρίων αιώνων τους δίδαξε πως οι φυσικοί νόμοι δεν αλλοιώνονται από τους ανθρώπινους, και επομένως η τάξη θα αποκατασταθεί – αν δεν είναι ήδη αποκατεστημένη…

 

Στη συνέχεια είδα έξαλλους ιεράρχες να κλαίγονται απελπισμένοι για αυτή την κοσμοϊστορική αδικία απέναντι στην εταιρία τους – την Ορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε. είπαμε… Απεγνωσμένοι να ζητάνε το δίκιο τους απέναντι στην επαπειλούμενη οικονομική τους αφαίμαξη, απειλώντας στην απόγνωσή τους πάνω, πως η σκανδαλώδης φορολόγησή τους με το ΜΙΣΟ του φόρου που πληρώνουν οι υπόλοιποι θα τους οδηγήσει στο να πετάξουν στο δρόμο όσους συντηρούν, είτε ως εργαζόμενους είτε με φιλανθρωπικό έργο… Και αγαπητέ μου αναγνώστη αυτό που κάνει την αγία αυτή εκκλησία να διαφέρει από την όποια πολυεθνική που απολύει προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία της, είναι ακριβώς αυτός ο σπαραγμός ψυχής με τον οποίο ανακοινώνει εν ψυχρώ τις απολύσεις…

 

Ιεράρχες που ξεσπάθωναν υπερασπιζόμενοι το έθνος από ότι κινδύνους μπορούσαν να συλλάβουν, που με φλογερούς λόγους κατακεραύνωναν τους εχθρούς της ιστορίας, της καθαρότητας του Γένους, των ιερών και οσίων του τόπου, ξεγυμνώθηκαν εν ριπή οφθαλμού μόλις τους άγγιξαν το θεό τους, το χρήμα. Την ώρα που ο τόπος στενάζει υπό την οικονομική κατάρρευση, οι παπάδες αρνούνται προκλητικά και αλαζονικά να πληρώσουν ακόμα και το μισό όσων θα όφειλαν να πληρώσουν ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. Αυτοί που μέχρι χτες έπαιζαν τους υπερπατριώτες με τζάμπα λόγια, φανατίζοντας το λοβοτομημένο τους ποίμνιο και παρουσιαζόμενοι ως προστάτες του τόπου, αντέδρασαν άμεσα μόλις τους ζητήθηκε η έμπρακτη συμμετοχή τους στα προβλήματα. Εξαπέλυσαν απειλές για απολύσεις, μόλις χρειάστηκε να συνεισφέρουν κάτι και αυτοί, προκειμένου να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τις παραφουσκωμένες τους τσέπες. Αυτοί που μέχρι χτες παρίσταναν από άμβωνος τους πατριώτες με ανέξοδα λόγια, τώρα απειλούν και κλαίγονται, όχι μόνο αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο κοινό πρόβλημα του τόπου, αλλά απειλώντας να το επιδεινώσουν επιπλέον.

 

Η απληστία τους είναι μνημιώδης! Θα μπορούσαν να ζητήσουν οι ίδιοι να φορολογηθούν με ένα ελάχιστο ποσό (πχ 5%), προκειμένου να καυχιούνται μετά στον αιώνα ότι συνεισέφεραν αυτοβούλως στα προβλήματα του τόπου, ως καλοί προστάτες, ενώ ταυτόχρονα θα είχαν κανονίσει με το ανήμπορο ελληνικό κράτος να πάρουν πίσω με άλλο τρόπο όσα θα πλήρωναν. Η αλαζονεία τους όμως και η περιφρόνησή τους για το κατάντημα που λέγετε ελληνικό κράτος τους έκανε να νιώθουν σίγουροι πως τίποτε δεν τους αγγίζει. Για αυτό και ξαφνιάστηκαν με την αποκοτιά αυτή της ζητιάνας ψαροκώσταινας.

 

Απορώ, μετά τη στάση τους αυτοί, αν υπάρχουν ακόμα άτομα που αμφιβάλλουν για την προδοτική στάση της εκκλησίας κατά καιρούς. Η εκκλησία, όπως η ίδια λέει, αποτελεί την παρθένο που περιμένει το νυμφίο της, τον Ιησού. Και επειδή ο νυμφίος δεν λέει να έρθει, σαν καλή παρθένος βολεύεται με διάφορους εραστές, ανάλογα με το πόσα της τάζει ο καθείς. Έτσι έκανε πάντα και έτσι κάνει και τώρα. Για αυτό τώρα που ο τελευταίος της γκόμενος, το νεοελληνικό κράτος, που τόσα χρόνια την τάιζε τζάμπα, χρεοκοπημένο πλέον, της ζήτησε ξαφνικά να πληρώσει και αυτή κάτι γιατί δε βγαίνει και ζορίζεται, αντέδρασε έτσι. Ακριβώς σαν κακομαθημένη γκόμενα, που μόλις διαπίστωσε πως ο μαλάκας που την τάιζε φαλίρισε, αφού τον βρίσει για την αχρηστία του, θα βγει προς αναζήτηση νέου, αν ο αυτός δε συμμορφωθεί και συνεχίσει να καταβάλλει όσα κατέβαλλε.

 

Αυτά τα προδοτικά παράσιτα μέχρι χτες φιγουράριζαν παντού παίζοντας τους πατριώτες, με το λοβοτομημένο τους ποίμνιο να χειροκροτά. Και τώρα που ευθαρσώς δηλώνουν πως έχουν χεσμένο το ποίμνιο που λιμοκτονεί, αυτό θα συνεχίσει να βελάζει ευχαριστημένο. Το ποίμνιο ξέρει μόνο να βελάζει και να δίνει ότι του ζητά, το μαλλί, το γάλα, το κρέας του, τα παιδιά του.

 

Θα κόψουν λέει τις φιλανθρωπίες…. Αυτό αποτελεί αστείο. Γιατί και οι ίδιοι ξέρουν ότι με τα ψίχουλα που δαπανούν σε αυτά τα έργα, αγοράζουν αθρόα ψυχές για να στελεχώσουν την εταιρεία τους. Πετώντας ένα ξεροκόμματο, μια υπόσχεση για μεταθανάτια δικαίωση και χαϊδεύοντας λίγο τα αυτιά όλων των απελπισμένων και εξαθλιωμένων γνωρίζουν πως εξαγοράζουν την υποταγή τους, εξαγοράζουν την ψυχή τους και τους καθιστούν όργανά τους. Στρατηγική δοκιμασμένη αιώνες τώρα, που εκμεταλλευόμενη την απελπισία ανθρώπων, αποφέρει για ένα ξεροκόμματο – και ίσως ακόμα λιγότερα -, τεράστια οφέλη. Γιατί η εκκλησία μέσα από το έργο της δεν επιλύει προβλήματα, αλλά τρέφετε από αυτά.

Οι πλανήτες είναι σοφοί, τόσους αιώνες που χορεύουν εκεί πάνω. Ξέρουν πως τελικά ο νόμος θα γίνει διάτρητος με εξαιρέσεις, παραθυράκια, καταπακτές, πορτούλες και τρύπες. Ξέρουν πως το ελληνικό κράτος είναι μια παρωδία… Πως ακόμα και αν επιμείνει στη φορολογία, θα ξαναδώσει πίσω στους παπάδες με άλλο τρόπο, όσα τους πάρει. Και ξέρουν πως όσοι τώρα αρνούνται να συμμετάσχουν στη προσπάθεια να σωθεί το πλοίο που βουλιάζει θα συνεχίσουν να το παίζουν πατριώτες, με λόγια ανέξοδα. Και χαμογελούν κρυφά, στο χορό τους πάνω, για το ποίμνιο που θα συνεχίσει αγόγγυστα να βελάζει, θυσιαζόμενο χαρούμενα για το Πάσχα του τσοπάνη.

(Το χορό των πλανητών μπορείτε να τον δείτε στο πολύ καλό κλιπάκι που βραβεύτηκε στο 5o  Animefest εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=QzRfeFgz-zk&feature=player_embedded)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου